Jambori Unit Amal Kawasan Larut


sumber : http://uamaltpg.blogspot.com/

Baru-baru ini, Jabatan Amal Perak telah menggadakan satu mesyuarat peringkat negeri di Ayer Hitam Jelai, Batu Kurau Perak sempena program Jambori Unit Amal kawasan Larut baru-baru ini.11 orang Ahli Lembaga Pengarah dan 7 orang ketua penyelaras setiap kawasan hadir bagi membincangkan aktiviti-aktiviti tahunan dan gerak kerja kebajikan bagi tahun 2009.

Mesyuarat bermula jam 9.30 malam dan tamat jam 2.30pg dalam keadaan yang amat sejuk persekitaranya kerana berada didalam hutan dan berdekatan dengan kaki bukit.Terlalu banyak agenda yang telah di perbincangkan untuk program tahun ini diantaranya brintstooming pada 24 & 25 Jan 2009 di Kuala Kangsar Perak.


Jambori tersebut telah mendapat sambutan yang menggalakkan kerana kehadiran seramai 70 orang peserta telah turut serta dengan sedikit gabungan peserta dari kawasan Taiping seramai 7 orang. Purata umur para peserta lebih kurang 15-18 tahun.

Berbagai-bagai acara telah disediakan, salah satunya berjalan ditengah malam didalam hutan yang gelap berdua-duaan berpandukan pada tali yang dipasang sebagai laluan untuk sampai ke distinasi yang telah ditetapkan.Jarak lebih kurang 1.3km dengan berbagai-bagai rintangan yang perlu dihadapi oleh peserta.Semuanya telah berjaya sampai dengan keadaan selamat.


Oleh yang demikian, bagi sesiapa yang berminat untuk turut serta dalam program atau Jambori Unit Amal yang akan datang, bolehlah berhubung terus dengan Pengarah Amal Negeri : 0194227268.

0 comments:

Post a Comment