Misi Bantuan Bencana Ribut Unit Amal Johor Di Selat Klang


Oleh : Pen. S/u Unit AMAL Johor

Klang : 6 September (Sabtu). Atas arahan Ketua Pengarah Jabatan Amal Malaysia Pusat, seramai 30 anggota Unit AMAL Johor yang diketuai oleh Noorkhalim bin Haji Sakib (gambar) bersama-sama dengan Anggota Unit AMAL negeri-negeri lain telah berada di DUN Selat Kelang bagi misi membantu rumah mangsa ribut yang melanda pada rabu lepas.

Noorkhalim yang juga selaku Pengarah AMAL Johor berkata sebanyak 300 buah rumah yang dilaporkan terlibat. Namun begitu anggota Unit AMAL Johor telah di tugaskan di kampung Sungai Udang tidak dapat meneruskan kerja-kerja membaiki rumah mangsa berikutan hujan turun dengan lebat. Turut hadir membantu adalah Juara Akademi Nasyid iaitu Sdr.Azhan Atan.

Sementara menunggu hujan reda, anggota Unit AMAL Johor bersama sebahagian anggota RELA telah membantu penduduk kampung membungkus bubur lambok untuk diagih-agihkan kepada mangsa.

Selesai solat Zuhor, sebahagian anggota AMAL Johor telah membantu membaiki 3 buah rumah yang terlibat dan selesai pada waktu petang.

Kami anggota Unit AMAL Johor mengucapkan ribuan terimakasih kepada ADUN Selat Kelang kerana menyambut kehadiran kami dengan baik.

0 comments:

Post a Comment